Csíksomlyói Kegytemplom és Kolostor - Hirdetések

szerda, december 06, 2017

Hivatalosak vagyunk



 A lakoma-, a bőség könnyen érthető szimbólumok. Erről szól  Izaiás próféta jövendőlése az Ó-szövetségi olvasmányban: „ A Seregek Ura bőséges lakomát rendez minden nemzetnek az ő szent hegyén…” Vajon milyen bőségről, és lakomáról van szó, és hol van az a szent hegy ahol ez megtörténik? A próféta a messiási időkről beszél, amikor a Megváltó gyógyító jelenléte mindenki számára nyilvánvaló-, és elérhető lesz. A próféta szeme előtt pedig Sion hegye lebegett, mint fizikai hely, ahol ennek meg kell történnie.
          Az evangéliumi esemény is hegyen játszódott le. Jézus: „fölment egy hegyre, és leült.” Szinte irigykedve hallgatjuk a leírást, hogy nagy sokaság jött Jézushoz. „Hoztak magukkal sántákat, bénákat, vakokat, némákat meg sok más beteget, és lába elé tették őket. Valamennyiüket meggyógyította.” Nem volt hiábavaló azok erőfeszítése, akik keresték az Urat. Ez számunkra is biztató.
Mi már a beteljesedett prófétai jövendölések időszakában élünk.
Számunkra a szent hegy az Egyház és a bőséges lakoma, ahová meghív bennünket Isten a szentmise. Ide mindenki hivatalos, kivétel nélkül. Itt megtapasztalhatjuk Isten gyógyító közelségét. Az Egyház valóban minden nemzetet összegyűjt. Felemelő volt követni például, hogy Ferenc pápát milyen nagyszeretettel fogadják a mienktől teljesen eltérő kultúrákban, mint a napokban Myanmar, vagy Banglades. És mindenhol szentmisét mutatott be a szentatya ahová az emberek és hívek nagy tömege gyűlt össze.
 Számunkra az advent szoros tartozéka a napi szentmise, a roráté.
Legyünk hálásak, hogy Isten nagy családjának, az Egyháznak meghívottai és tagjai vagyunk, és részesülhetünk Isten gyógyító kegyelmeiben, mint a szentáldozás. Tegyünk tanúságot arról, hogy mi már megtapasztaltuk Isten gyógyító közeledését, hogy ő képes segíteni rajtunk, amikor bizalommal keressük őt.

Nincsenek megjegyzések: