Csíksomlyói Kegytemplom és Kolostor - Hirdetések

szombat, november 07, 2009

Bedobta egész megélhetését

32b
View more presentations or Upload your own.

"Azok mind abból adtak, amiben bővelkedtek, ez pedig az ő szegénységéből bedobta mindenét, amije volt, egész megélhetését.'" Márk 12,38-44

3 megjegyzés:

Ebedfia írta...

…ez pedig az ő szegénységéből bedobta mindenét, amije volt, egész megélhetését. Márk 12,38-44
A Gondviselő Isten a későbbiekben minden bizonnyal gondoskodott az özvegy megélhetéséről, mint ahogy arról az asszonyról is, aki Illés prófétának adta mindenét.

Ebedfia írta...

Királyok I. könyve 17. rész
És felkelvén, elméne Sareptába, és mikor a város kapujához érkezett, ímé egy özvegyasszony volt ott, a ki fát szedegetett, és megszólítván azt, monda néki: Hozz, kérlek, egy kevés vizet nékem valami edényben, hogy igyam.
De mikor az elment, hogy vizet hozzon, utána kiáltott, és monda néki: Hozz, kérlek, egy falat kenyeret is kezedben
Az pedig monda: Él az Úr, a te Istened, hogy nincs semmi sült kenyerem, csak egy marok lisztecském van a vékában, és egy kevés olajom a korsóban, és most egy kis fát szedegetek, és haza megyek, és megkészítem azt magamnak és az én fiamnak, hogy megegyük és azután meghaljunk.
Monda pedig néki Illés: Ne félj, menj el, cselekedjél a te beszéded szerint; de mindazáltal nékem süss abból először egy kis pogácsát, és hozd ide; magadnak és a te fiadnak pedig azután süss;
Mert azt mondja az Úr, Izráel Istene, hogy sem a vékabeli liszt el nem fogy, sem a korsóbeli olaj meg nem kevesül addig, míg az Úr esőt ád a földnek színére.

Kifestős írta...

+!
Örvendek, hogy van Caritas szervezet, hogy segít, és általuk segítséget lehet adni. Annak, hogy vannak emberek, akiknek van szemük a szociális támogatáshoz.