Csíksomlyói Kegytemplom és Kolostor - Hirdetések

hétfő, május 30, 2011

Felvétel a Seraficumba

A székelyudvarhelyi ferences közösségünk, a 2011/12-es tanévre is szívesen fogad, olyan VIII. osztályt végzett fiukat, akik Udvarhelyen fognak tanulni, és katolikus környezetben szeretnének lakni. Az általunk működtetett kollégium legfőbb célja a keresztény nevelés. A felvételkor különös tekintettel vagyunk azokra, akik nyitottak a papi, vagy szerzetesi hivatásra, vagy szociálisan hátrányosak (árva, sokgyermekes családból valók, anyagilag hátrányos körülmények közt élők). A kollégium, szállást, étkezést, a tanuláshoz megfelelő időt, vallásos programokat kínál. A nevelési munkákban szorosan együttműködünk a szülőkkel, a helyi lelkipásztorral, a hitoktatókkal és az iskolával.

A kiadásokat a kollégisták mérsékelt havi hozzájárulása-, az erdélyi ferences rendtartomány-, az udvarhelyi rendház-, és jó szándékú adakozók adományai fedezik. A befizetendő havi díj nem nagyobb, mint amennyit más bentlakásban kellene fizetni. Tanulmányi eredményektől- és jó magaviselettől függően ösztöndíjat biztosítunk.

Itt bővebben  is lehet tájékozódni a kollégiumi életéről, különféle tevékenységekről. A jelentkezéshez szükséges iratok: - ajánlás a lelkipásztor részéről, - fénymásolat a jelentkező- és a szülők személyazonosságiáról, - fénymásolat a jelentkező keresztleveléről (állami). - fénymásolat szülők házassági kivonatáról (állami). - igazolás a család anyagi helyzetéről, jövedelméről, - jelentkezési adatlap (letölthető a fejlécben található web-címről) - házi orvos igazolása a jelentkező egészségi állapotáról, esetleges diétákról

További részletekért, valamint jelentkezési űrlapért, keressenek bennünket a székelyudvarhelyi ferences rendházban.

A székelyudvarhelyi ferences közösség

Nincsenek megjegyzések: