Csíksomlyói Kegytemplom és Kolostor - Hirdetések

csütörtök, június 11, 2009

Lelki Táplálékunk

Az élet minden helyzetében előttünk áll Krisztus megszentelt áldozata, amely értékessé teszi a tudatosan vállalt küzdelmet, szenvedést. Ennek gyümölcsei nem látványosak, nem is érnek be egyik pillanatról a másikra, mégis nagyon valóságosak.Sok életet változtatott meg már a Jézussal való rendszeres találkozás, hisz valóban mindennapi táplálék akar lenni, amely az élet alapvető feltétele. A mai napon vessünk számot azzal, hogy mit is jelent nekünk a Szentáldozás. Vajon mi szomjazzuk-e a az Úr Jézussal való találkozást? Vallásos életünknek csak akkor lesz kihatása a mindennapi életre, ha gyakori vendégei leszünk Jézus asztalának. Sokminden táplálhatja benső életünket, több irányból várhatunk hatékony segítséget, de semmi nem nyújt annyit, mint az Oltáriszentség, hisz Jézus személyes jelenlétét semmi nem pótolja. ..... tovább

1 megjegyzés:

Ebedfia írta...

Minden Szentmisében nagyon sokan állunk sorba, hogy az oltáriszentséget magunkhoz vegyük.Számos csodás eset bizonyítja, hogy a megszentelt ostyában valóban Jézus Krisztus van jelen, aki értünk adta önmagát. Nem jelképesen, hanem valóságosan van jelen.
Nagy dolog ez, de a sorbaálláskor gondolunk e arra, hogy mennyire bűnösök vagyunk? Előfordulhat, hogy a szentáldozás helyett a gyóntatószék felé kelle mennünk.
Kevesen állunk sorba, hogy a bűnbánat szentségét elnyerjük, pedig ez vezet el Krisztushoz, aki az örök életet kínálja fel nekünk.
Merjük bevallani bűneinket! Mutassuk ki Jézus iránti szeretetünket!