Csíksomlyói Kegytemplom és Kolostor - Hirdetések

csütörtök, június 12, 2008

Kollégiumi Felvétel Székelyudvarhelyen

A székelyudvarhelyi ferences közösség 2000 őszétől azt a megbízatást kapta elöljáróitól, hogy folytassa elődeink nevelő munkáját. Ettől fogva minden tanévben, a volt Seraficum épületébe olyan fiukat fogadtunk be, akik udvarhelyen tanulnak, és katolikus környezetben szeretnének lakni. Az általunk fenntartott kollégium legfőbb nevelési célja a keresztény nevelés. A felvételekor különös tekintettel vagyunk azokra, akik érdeklődést mutatnak a papi, vagy szerzetesi hivatás iránt, vagy szociálisan hátrányosabb fiatalokra (árva, félárva, elhagyott, sokgyermekes családból való, anyagilag hátrányos körülmények közt élő fiatalok). A kollégium, szállást, étkezést, az itt tartózkodáshoz szükséges ruhaneműk kimosását, a tanuláshoz megfelelő időt, lelki programokat kínál. A kiadásokat az erdélyi ferences rendtartomány, az udvarhelyi rendház, jó szándékú adakozók és a kollégisták havi hozzájárulása fedezi. A tanulmányi előmeneteltől- és jó magaviselettől függően az első három helyezettnek tanulmányi ösztöndíjat adunk. Az anyagi nehézséggel küzdőknek, a szükséghez mérten igyekszünk támogatást szerezni. A jelentkezéshez a következő iratok szükségesek:
ajánlás a lelkipásztor részéről, fénymásolat a személyazonosságiról, igazolás a család anyagi helyzetéről, jövedelméről, a jelentkezési adatlap, orvosi igazolás.
További részletekért, valamint jelentkezési űrlapért keressenek bennünket a székelyudvarhelyi ferences rendházban, Tamási Áron utca 2 szám alatt, e-mail: seraficum [kukac] gmail.com



Nincsenek megjegyzések: