Csíksomlyói Kegytemplom és Kolostor - Hirdetések

hétfő, március 05, 2007

Látás

"Ha az érzékelés kapuit megtisztitanánk, mindent úgy látnánk, ahogy van." (William Blake, Minden Egybe Tartozik, Richard Rorh könyvéből) Valóban, nagyon igaznak találom. Erre lenne szükség (-em), mindent úgy látni ahogy van. Ime megoldás is kinálkozik hozzá. Megtisztitani az érzékelés kapuit. A mai evangéliumhoz is kapcsolódik - "..amilyen mértékkel..."

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Igen...es hogyan kell megtisztitatni az erzekeles kapuit? Ez nekem nem megoldas, mert nem ertem. :-(

Bőjte Mihály írta...

Hát úgy gondolom, hogy gyakorlással. Például az imában - meditációban, amikor nem én (...nem csak én) beszélek, hanem hagyom magam Istentől megszólitani. Az emberekkel való kapcsolatomban, amikor meghallgatom és nem én (...nem csak én) beszélek. A természethez való viszonyommal, amikor engedem, hogy hasson rám a környezet, és nem birtokolni akarom. Ezek tisztogatják az érzékelésem kapuit.Most ezek jutnak eszembe.

Névtelen írta...

Oké, de számomra ezért nem világos, miért higyjek egy kitalált istenben, amikor annyi minden más is van, amiben hihetek. Noch dazu ezzel az erővel akármiben hihetek, akár több istenben is, vagy akármiben, amit szintén kitalálhatok, vagy mások kitaláltak már. Nem mindegy? Szerintem inkább élvezni kellene az életet, amíg lehet, mindenféle kötöttség és bűntudat nélkül, hiszen elég rövid!

Bőjte Mihály írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Bőjte Mihály írta...

Lehet (-ne) igy is, azonban én tapasztalatról beszélek - mindent úgy "látni ahogy van" Ehhez a valósághoz Isten is hozzá tartozik - sőt. Ettől (még) szép az élet és élvezni is lehet, és kell is.:-)

Névtelen írta...

Erről Jézus szavai jutnak eszembe: "Van szemük és mégsem látnak, fülük is van, mégsem hallanak...". Nekem is szükségem lenne rá, hogy mindent és mindig Jézus szemével lássak.
Legalább tudom, hogy mire törekszem. És főleg, hogy hová...