Csíksomlyói Kegytemplom és Kolostor - Hirdetések

kedd, december 08, 2009

Fény az úton


Szeplőtelen Fogantatás ünnepe jól beleillik az adventi várakozásunkba. Mintegy fényként mutatja az irányt, hogy merre fele kell, hogy tartson a mi emberségünk és keresztény életünk.Isten hozzánk is elküldi az ő hírnökeit. Van úgy, hogy valamilyen olvasmányunkon keresztül szól hozzánk, vagy épp egy művészi alkotás, film érint meg lelkileg. Lehet, hogy a Szentírásban találunk személyünkhöz intézett üzenetet, vagy az imádságban lesz világossá valamilyen lelki teendő....... A prédikáció...

1 megjegyzés:

Ebedfia írta...

Mihály Atya írja:

„Mária az egyedüli kivétel az emberek közül, aki létezésének első pillanatától kezdve mentes volt az eredeti bűntől. Mária lelkét sose érte szeplő, nem érintette semmiféle bűn: sem az eredeti bűn, sem személyes bűn. Ezt hittételként, IX Piusz pápa hirdette ki 1894-ben. Ez a Szeplőtelen Fogantatás dogmája.”

Ezt a transzcendens kinyilatkoztatást a kis Bernadett kapta 1858 március 25-én, vagyis éppen a Gyümölcsoltó Boldogasszony napján, mely nap Jézus szeplőtelen fogantatásának az ünnepe. Ez 4 évvel a Szeplőtelen Fogantatás pápai kinyilatkoztatása után történt.
Az első emberpár bűnbeesése után Az Úr azt mondta Évának, hogy fájdalommal fogod szülni gyermekeidet.
Mivel Mária mentes volt az eredeti bűntől, így ő fájdalom nélkül, ahogy azt Svéd Szent Brigitta magán kinyilatkoztatásban látomásban szemlélhette, szülte meg a Kisjézust.
Máriát dicsérni, hívek jöjjetek! Mária az első világi hívő az egyházban. Hozzád könyörgünk, mutasd meg nekünk Jézust, hogy mi is meg tudjuk őt mutatni az egész magyar nemzetnek. Hisz célunk az, hogy Magyarország újra keresztény és Mária országa legyen.
Szeplőtelenül fogantatott Királyné! Vedd védőpalástod alá és őrízd meg a magyar nemzetet!