Csíksomlyói Kegytemplom és Kolostor - Hirdetések

vasárnap, augusztus 02, 2009

"Az örök élet kapuja"

Assisi szent Ferencnek az volt a vágya, hogy pápa különleges kegyelmekkel lássa el ezt a templomot. Engedélyt kapott, hogy aug.2-án teljes búcsú nyerhető itt. Ez nagy kiváltságnak számított abban a korban, mert abban az időben csak az nyerhetett búcsút, aki a Szentföldre ment. Mára, a búcsúnyerés lehetőségét az Egyház más templomokra is kiterjesztette. A kis templom bejárata feletti íráson ez áll: „Ez az örök élet kapuja, bejárata”, a búcsúnyerési lehetőség miatt. Az örök élet bejárata nem más, mint Isten irgalmas bocsánata........ tovább

2 megjegyzés:

Ebedfia írta...

Szegeden most szombaton és vasárnap búcsú volt. Jó volt hallani a felhívást, hogy teljes búcsut nyerhet az, ha a pápa szándékára elimádkozza a hitvallásunkat, elmond egy miatyánkot és egy üdvözlégyet és esetleg egy dicsőséget is.
Szent Ferenc óta már minden templom búcsúján elnyerhetjük a teljes búcsut elhunyt szeretteink számára. Micsoda lehetőség!Ők hálásak lesznek nekünk. Más minőségben hathatósabbak lesznek imáik. Miért nem élünk a lehetőséggel? Pedig érdemes!

Ebedfia írta...

Szent Ferenc óta már minden templom búcsúján elnyerhetjük szerettein számára a teljes bucsut, ha eleget teszünk a megadott feltételeknek.
Micsoda lehetőség! Ha imánk által elnyerik a megholt hívek a teljes búcsú kegyelmét, hálásak lesznek nekünk és imádságuk abban a minőségben még hatékonyabb lesz.
Éljünk a lehetőséggel! Nagyon megéri!