Csíksomlyói Kegytemplom és Kolostor - Hirdetések

szombat, augusztus 08, 2009

Változások

Az evangéliumban Jézus az élet kenyeréről beszél. Arról, hogy milyen valóságos változás történik a kenyérben és hogy milyen változás áll be annak az életében, aki ebből a kenyérből eszik. A hallgatóság zúgolódni kezdett, és ez a legnagyobb bizonyítéka annak, hogy mennyire megértették mindazt, amiről Jézus beszélt. Azóta is Jézus minden szentmisében felkínálja magát a kenyér és bor színe alatt. Meghív az ő asztalához és meg akar erősíteni, mint Illést a pusztában. A szentek nem győznek biztatni bennünket, hogy éljünk ezzel a nagy lehetőséggel. ...... tovább

1 megjegyzés:

Ebedfia írta...

Találkoztam valahol azzal a történettel, hogy maga az áldoztató pap sem hitte el, hogy Jézus ténylegesen jelen van az Oltáriszentségben. Amikor aztán erről, hasonlóan Szent Tamáshoz, csodálatos módon megggyőződött, , nem mondhatott mást: "Én Uram és én Istenem".
A szentáldozás nem fagylaltozás.
Nem szabad, hogy méltatlanul, rutinszerűen vegyük magunkhoz Jézust, aki végtelenül szeret bennünket, de feleslegesen ne is nagyítsuk fel apró botlásainkat, nehogy ezek megakadályozzák szentáldozáshoz járulásunkat.