Csíksomlyói Kegytemplom és Kolostor - Hirdetések

szombat, október 30, 2010

Betlehem

Ma delelott Betlehem, delutan pedig Ain Karem volt napirenden. Tehat ma gyakorlatilag Karacsonyunk volt. Nagy kegyelem volt szent Jeromos Barlangjaban misezni, majd a szuletes barlangjaban megcsokolni azt a helyet, ahol Jezus megszuletett. Az ebedunk is Betlehemben volt. Ujra tapasztalhattuk a ferences testvereink vendegszeretetet. A Visitatio templomaban is nyitott szivu testverre talaltunk.
Eljen a ferencesseg - (is)

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Véletlenül bukkantam ez íráscsokorra. Véletlenül? Nincsenek "véletlenek". Én már évtizedek óta imígyen értelmezem ezt a szót: "vélt-telenül", azaz én ugyan előre el nem tervezetten, azaz nem vélelmeztem előre, mégis megtörténik. (szinonim szavak: vélni, gondolni, alítani)
Amire szeretnék választ kapni: - milyen a Szentföldön a Napfelkelte? Szent Ferenc számára sem "véletlen" a Naphimnusz. "Krisztus, Ki vagy Nap és Világ..." - hangzik az ősi énekben. Csíksomlyón is hangsúlyt kap a Napfelkelte.

Bőjte Mihály írta...

Sajnos nem volt alkalmam napfelkeltét látni a Szentföldön. Ugyanis vagy túl korán keltünk, vagy már régen fent volt a nap, amikor neki indultunk. Azt mondják van aki, csak azért látogat a Maszadára, hogy napfelkeltét lásson.
Különben a hajnal október végén, november elején nagyon korán van. Este 6 körül már sötétedik.

Névtelen írta...

Kedves Mihály testvér!
Saját tapasztalatból tudom,hogy amikor idegen-ázsiai -arab kúltúrkörből származó családoknak valljuk meg a hitünket.....azt csak akkor hallgatják meg és tartják tiszteletben ,ha látják a részünkről megmutatkozó empátiát és a mélységes emberbaráti megbecsülést,tiszteletet.
András apostol szeretetteljes evangelizációs ,a másik ember javát kívánó módszerei ma is igen aktuálisak......(sajnos a kereszténységen belül is.)
Éljünk bárhol,bármilyen élethelyzetben...mindannyiunknak András lelkületű,Krisztust hordozó fényhordozóként kell jelen lennünk a "pogány"nemzetek között is....
ehhez sokszor el sem kell utaznunk külföldre,mert a környezetünkben is élnek menekültek,bevándorlók,letelepedők....akiket szeretnünk kell összhangban a második legnagyobb Isteni parancsolattal.....A leghasznosabban,a legszeretetteljesebben úgy szerethetjük őket,ha mind életvitelünkkel,viselkedésünkkel..és szóval sugározzuk feléjük Jézus Krisztus üzenetét.

Szeretettel,
Anikó