Csíksomlyói Kegytemplom és Kolostor - Hirdetések

csütörtök, március 12, 2009

Nagyböjt 3. vasárnapja

1 megjegyzés:

Ebedfia írta...

Rákattintottam Mihály Atyának, nagyböjt 3. vasárnapjára készített anyagára. Miközben a gyönyörű zene hallgatása mellett olvastam a szöveget a következő gondolatok ébredtek bennem:
Ha Jézus nem Isten fia lett volna, akkor a zsidók közrefogták és meglincselték volna, mert egy jámbor földi halandónak nem engedelmeskedtek volna. Kezében egy ostorral, kizavarta őket a templomból, és ők nem tanúsítottak ellenállást. Fantasztikus! Azon is elgondolkoztam, hogy a galambárusokkal miért bánt kesztyűs kézzel, hiszen ők is vásárcsarnoknak használták a templomot. Talán a Jordánban történő megkeresztelkedésére gondolhatott? Ott ugyanis a Szentlélek galamb képében jelent meg, és Jézust Isten szeretett fiának nevezte.
Isten látja lelkemet, nem politikai szándékkal írom az alábbiakat, és nem szeretném, ha bárki is annak tulajdonítaná. Ha ennek a legkisebb látszata is mutatkozna, akkor a mondat törlését kérem.
Az ország „templomát” a parlamentet a képviselők sokszor vásárcsarnoknak, vagy cirkusznak tekintik, ahol hazugságaikat árulják, és mutatványaikkal tetszelegnek. Jézus jól tudta, hogy mi lakik az emberben. Akkor nekünk is sejtenünk kellene, hogy mi lakik egyes képviselőkben. Mi lenne, ha valaki söprűt fogna és a hazug embereket megkísérelné kiseperni onnan? (Ábrándozás az élet megrontója, Mely, kancsalúl, festett egekbe néz….).