Csíksomlyói Kegytemplom és Kolostor - Hirdetések

szerda, szeptember 05, 2007

Nagyszebeni Ökumenikus Naggyűlés

A tegnap kezdődött az Ökumenikus Naggyűlés. Néhány napja szavazást indítottam, hogy miként értékeljük ezt a nagyszabású rendezvényt. Eddig öt szavazat érkezett. A közeledés jele 1; Kirakat, önmutogatás 1; Rendezvény a többi között 1; Tartalom nélküli fecsegés 1; Nem tudom mi az 1; Jakubinyi érsek úr is nyilatkozott a vatikáni rádiónak és azt mondotta, hogy szerinte az előítéletek lebontásában segít ez a találkozó. Mivel ez nem szerepelt a szavazási lehetőségek között, gondoltam, hogy újra indítom a szavazást és ezt is beteszem, hisz érdekel, ki hogyan látja ezt a rendezvényt. Elnézést azoktól, akik már szavaztak, vigasztalásul írom, hogy a szavazatokat számon tartom, és köszönöm. :-)

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

jelkepes rendezveny, kapcsolatepites, mediajelenlet, politika.

Bibliofil írta...

Eredetileg úgy szavasztam, csak egy esemény a sok közül, de mostmár úgy gondolom "kirakat-rendezvény".
Idézem a reformatus.hu -t: "az a tény, hogy a megnyitót követő ünnepi fogadásra egyetlen magyar református delegáltat sem hívtak meg, több mint furcsaság", emellett református fiatalokat vettek őrizetbe a rendőrök minden ok nélkül és más erősen megkérdőjelezhető események is történtek.
A helyes ökumenénak talán nem egyházak között kell lennie, hanem gyülekezetek, plébániák, illetve személyes emberek között.

Névtelen írta...

az ökumenizmushoz inkább lélek és hit szükséges - szerintem - mintsem szópuffogtatás

áldásban bizó türelemmel

RevC