Csíksomlyói Kegytemplom és Kolostor - Hirdetések

kedd, április 17, 2007

Szexualitás és a Biblia

A Biblia segitségével, Isten szemével látni a nemiség kérdését. Bemutató, vetitésre alkalmas. Olasz nyelvből készült, alkalmazott forditás. Célközönségnek kamasz fiúkra gondoltam. Kiváncsi vagyok a véleményedre. Adobe Flash Player segitségével, interneten megtekinthető formátumban.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez nagyon tetszik nekem! Sajnos a legnagyobb fiam 13 eves es a leghatekonyabban tomondatokkal lehet vele kommunikalni, egy szot sem ertene belole, de ez szerintem 17-19 ev felettieknek valo amugy is.
Nem egeszen ertem: ha a szemem ep, az egesz testem vilagos....?
Es mi az, hogy a sajat kivansaga vonz minden embert?? Maga a vagyakozas miert bun? Nem hiszem, hogy lenne ember, aki anelkul elne, es nem is konnyu lekuzdeni, de ha sikerul, ugy is bun? Olyan konnyu mondani barmire, hogy uralkodj rajta...allj ellen... :-(((
Meg van soksok kerdes, de egyelore ennyivel terhellek :-)

Szep napot Neked!

Bőjte Mihály írta...

Nálunk a kollégiuimban IX-XII.-es fiúk vannak, olyan 16-18 évesek. Egy csoportnak levetitettem. Ugy láttam fogták az üzenetet. A felevetett kérdéseidre néhány sor. Az evangéliumok a keleti ember gondolkodás módját tükrözik. Helyenként tömör és provokáló kifejezéseket találunk. Ez is egy ilyen. Végül is fizikailag is igy van, akinek gondja van a látásával, egész életmódját befolyásolja. Ez a lelkiekre alkalmazva is áll. A vágyaknál, a rossz vágyak táplálásáról van szó. Nyilván vannak szép és jó vágyaink, amelyek előre visznek. Viszont olyanok is vannak, amelyeknek nem igazán jó lábra kapniuk.Persze, hogy könnyű mondani, hogy állj ellen. Ettől még semmi nem szokott megváltozni.:-) Az anyagban egy erkölcstani alaptételt idézek: "kezdetben állj ellen." Ebben az esetben a kezdeten van a hangsuly. Ami még csak kezdődik, még nem "izmosodott" meg könnyebb szembe nézni vele - ha nem megerősödik, már sokkal nehezebb. Hát most ezek jutnak eszembe. Kösz a kérdéseket. :-)